• Uw betrouwbare partner
  • Flexibele & snelle service
  • Altijd de beste deal!
  • Beste prijs & kwaliteit
  • Ruim assortiment

Wat bepaalt de kwaliteit van een vloer?

De kwaliteit van een vloer bepaalt hoe lang de vloer mee gaat. Elke vloer heeft zijn eigen kwaliteitsklasse. Dit ligt aan de toplaag en de dikte van de vloer. Per situatie verschilt het welke vloer er geschikt is. Hier leggen wij uit wat de kwaliteit van een PVC, laminaat en Parket vloer bepaalt.

 

 

De toplaag van PVC

De toplaag van PVC-vloeren bepalen de kwaliteit van de vloer. Ons aanbod in PVC heeft minimaal een horeca-geschikte kwaliteit. Dit zijn dan de PVC vloeren met de toplaag van 0,33 millimeter. Deze vloeren gaan zo’n 20 jaar mee. Daarnaast hebben wij een nog sterkere kwaliteit met een toplaag van 0,55 millimeter. Deze vloeren zijn geschikt voor projectmatig gebruikt en gaan zo’n 30 jaar mee.

 

 

Dikte van het Laminaat

Het verschil in kwaliteit van laminaat hangt af van de totale dikte van de plank. Wij bieden laminaat vloeren aan van 6 tot en met 8 millimeter dikte. Een laminaat vloer met de dikte van 6 millimeter is voor slaapkamergebruik geschikt. Deze vloeren gaan zo’n 10 jaar mee. Daarnaast zijn vloeren van 7 millimeter geschikt voor horeca gebruik en liggen er na 15 jaar nog steeds goed in. Tenslotte zijn laminaat vloeren met een dikte van 8 millimeter geschikt voor projectmatig gebruik. Dit zijn dan ook de vloeren die zo’n 25 jaar mee gaan.

 

 

Kwaliteit van Parket

We hebben verschillende breedtes/diktes in ons aanbod van parket vloeren. De toplaag van de 10 en de 15 millimeter is 3 tot 4 millimeter waardoor de vloer 2 a 3 keer te schuren is. De toplaag van een 20 millimeter dikke vloer is 4 tot 5 millimeter en kan daardoor 3 a 4 keer geschuurd worden.

De levensduur van de 10 en 15 millimeter dikke houten vloeren zijn daardoor ook goed voor de komende 50 jaar. De levensduur van een 20 millimeter dikke vloer is goed voor de komende 60 jaar.

De massieve vloeren van 14 millimeter dik kunnen 4 a 5 keer geschuurd worden en zijn daarom goed voor de komende 70 jaar. Daarnaast kunnen de planken van 20 millimeter dik 6 a 7 keer geschuurd worden. Daardoor gaat deze vloer de komende 100 jaar nog mee

 

Contact

Wilt u meer weten over ons aanbod in PVC, Laminaat of Parket vloeren? Neem dan contact met ons op! We staan u graag te woord.