• Uw betrouwbare partner
 • Flexibele & snelle service
 • Altijd de beste deal!
 • Beste prijs & kwaliteit
 • Ruim assortiment

Alles wat u moet weten over ondervloeren

De vloer is al binnen alleen moet u nog een passende ondervloer hebben voor de vloer. De situatie van de basisvloer bepaalt welke ondervloer u nodigt hebt. Niet zeker welke ondervloer er nodig is? Lees dan snel verder, we leggen u alles uit.

 

De functie van een ondervloer

Een ondervloer dient er voor om de ondergrond te egaliseren. Daarnaast kan een ondervloer er ook voor dienen om aan een bepaalde geluidsdemping te voldoen of om de vloer te isoleren van vocht. Mocht u geen vloerverwarming hebben, kan een ondervloer ook dienen als warmte isolatie. Bij bijna elke vloer is er een ondervloer nodig, maar er zijn een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld bij een verlijmbare PVC-vloer of een lamelparket vloer. Deze vloeren kunnen direct op de basisvloer verlijmd worden.

 

Ondervloeren voor Laminaat en Parket

Voor laminaat- en parket vloer hebben wij verschillende ondervloeren. Deze zorgen voor een stabiele basis voor uw vloer, en dragen bij in een levenslang gebruik van de vloer.

 

 

 • Pak Groene platen ondervloer 7mm: Mocht u wat oneffenheden in uw basisvloer aantreffen, dan is deze ondervloer erg geschikt voor Laminaat en Parket vloeren. Deze ondervloer kan oneffenheden t/m 3 millimeter opvangen. De viltplaten kunnen niet goed tegen vocht dus mocht de vloer in een vochtige ruimte liggen, plaatst dan dampfolie onder de ondervloer.

 

 

 • Rol Rubber ondervloer: Deze ondervloer is erg geschikt voor vloerverwarmingsgebruik omdat het warmteverlies minimaal is bij de rubberen rol.

 

 

 • Sound Eliminator: Deze ondervloer is uitstekend geschikt voor alle soorten vlakke minerale of houten ondergronden. Tevens is deze ondervloer geschikt voor elke vorm van vloerverwarming. De ondervloer bestaat uit rollen van 15 of 25 vierkante meter.

 

 • TÜV XPS platen: Deze ondervloer heeft een uitstekende geluidsreductie en contactgeluidreductie. De XPS platen voldoet aan alle eisen gesteld door verhuurders.

 

 • TÜV-gecertificeerde Bruine Platen 10mm: Deze bruine viltplaten bieden uitstekende stabiliteit en blinkt uit in het reduceren van geluid en contact geluid. Ook zorgt deze ondervloer voor een sterke basis voor de vloer omdat het t/m 3 millimeter oneffenheden aan kan.

 

Ondervloeren voor PVC

Omdat PVC qua materiaal iets dunner is dan laminaat en parket, heeft het ook een iets dunnere ondervloer nodig. Wanneer er een te dikke ondervloer onder een PVC vloer ligt, gaat de vloer te veel veren waardoor er naden en beschadigingen kunnen ontstaan. Vandaar dat een PVC ondervloer maximaal 1,5 millimeter dik mag zijn.

 

Voor PVC vloeren bieden wij twee verschillende ondervloeren aan:

 • Rubber ondervloer voor klik PVC-vloeren (rol): Deze rol is perfect geschikt voor klik PVC-vloeren op vloerverwarming. De warmteweerstand van deze ondervloer is 0,0025 kw, en kan de warmte van de vloerverwarming perfect geleiden.

 • Xtrafloor zelfklevend voor Dryback PVC-vloeren: Deze vloer kan u gebruiken om een verlijmbare PVC-vloer te verlijmen zonder te egaliseren! Dit komt vooral handig uit wanneer u een basisvloer hebt waar niet op verlijmd kan worden zoals hout. Deze ondervloer heeft een zelfklevende laag waardoor elke verlijmbare PVC-vloer ook zelf te plaatsen is.

 

Heeft u nog vragen met betrekking tot een ondervloer? Neem dan contact met ons op!